понеділок, 5 листопада 2018 р.

На Львівщині відкрили нову сонячну електростанцію

У межах ХVIII Міжнародного економічного форуму відбулось відкриття енергоострову. Група компаній у продовж 2017 – 18 років реалізували інвестиційні проекти в сфері альтернативної енергетики, створивши потужний комплекс сонячних електростанцій на території Яворівського району.
Сумарна потужність сонячних електростанцій становить близько 100 мВт.
1 листопада, відбулось відкриття першої черги сонячної електростанції «Яворів-1», потужністю 36 МВТ, яка є проектом компанії «Еко-Оптіма». Розташована СЕС в с.Терновиця Яворівського району, Львівської області.
Компанія ТзОВ «Енергопарк Яворів» у жовтні 2018 року реалізувала проект з будівництва сонячної електростанції «Енергопарк Яворів». СЕС входить до так званого енергоострову і позиціонує себе як найбільший об’єкт такої потужності на території Західної України.
Електростанція займає площу 75 га, на якій розташовано понад 134 тисячі фотоелектричних панелей, трансформатор та підстанція 110-10-10 кВ потужністю 62 МВА для постачання електроенергії в мережу об’єднаної енергосистеми України.
В рік електростанція генеруватиме 41,251 млн кВт/год електроенергії. Обсяг інвестицій – 34 мільйони євро, з яких 70% є коштами Європейського банку реконструкції та розвитку.
На 2019 рік заплановано відкриття другої черги сонячної електростанції компанії “Еко Оптіма” потужністю орієнтовно 36 мВт, що збільшить потужність енергоострову до 130 мВт.



Немає коментарів:

Дописати коментар